Fortryllende og morsom åpningsdag

Omtrentlig 3000 mennesker tok turen til Kistefos-Museet søndag den 21. mai da åpningsdagen gikk av stabelen, og arrangementet må sies å ha vært en stor suksess.

På scenen ved Kunsthallen ønsket direktør Egil Eide velkommen til en ny sesong, kurator Luise Faurschou presenterte årets kunstutstilling Human Nature: Doing, Undoing and Redoing av Louise Bourgeois, mens kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sto for den offisielle åpningen.

Etter å ha gitt publikum tid og mulighet til å beskue de flotte verkene i kunstutstillingen, deriblant det flotte edderkopp-paret Spider Couple, var det tid for avduking av årets skulptur, The Ball, laget av Ilya Kabakov. Emilia Kabakov, hustru og samarbeidspartner til kunstneren, introduserte verket. Hun og Christen Sveaas, som har donert skulpturen til Kistefos-Museet, utførte avdukingen. De fremmøttes reaksjon ga inntrykk av at skulpturen ble godt mottatt, og det kunne høres mange rosende ord om skulpturen og dens naturskjønne plassering.

Det virket som at både voksne og barn storkoste seg i solen, som også tittet frem, og også i år kunne det høres fornøyde lykkerop fra fjorårets skulptur, Veien til Stillhet, av Jeppe Hein og fra museets lekepark. Hamsterhjulet i tresliperiet ble også godt tatt imot, og mange barn var og lekte i hjulet i løpet av dagen.

Foto: The Ball, Ilya Kabakov, 2017