VELKOMMEN TIL KISTEFOS

INDUSTRI, SKULPTUR, KUNST

Sesongen 2024: 4. mai - 13. okt

Kart over parken

Navigér skulpturparken med vårt interaktive kart

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist - (y)our lungs sound in an infinite forest

Kistefos er stolte av å kunne presentere en altoppslukende flerkanals videoinstallasjon av den anerkjente sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist (f. 1962), en pionér innen video-og installasjonskunst, i Nybruket Galleri. Rists installasjoner og utstillingskonsepter er ekspansive, og i sinnet, sansene og kroppen finner hun muligheter for endeløse oppdagelser og poetisk oppfinnsomhet.

Les mer

DSF1351
DSF1452

Pågående utstilling

Hurvin Anderson: Salon Paintings

04. mai – 13. oktober 2024

Kistefos har gleden av å annonsere den første soloutstillingen i Norden med malerier og tegninger av den anerkjente britiske kunstneren Hurvin Anderson. Salon Paintings sammenstiller og utforsker verk…

Les mer

Drammensymfoni13915
Drammensymfoni13682
Drammensymfoni13762

Sommerkonsert med Drammen Symfoniorkester

Søndag 16. juni får du en ekstra opplevelse i din inngangsbillett! Det blir fullt symfoniorkester og klassiske toner på kaféplassen. Konserten starter klokken 14.00.

Les mer

The Guardian

The Guardian av Tatiana Trouvé. Foto: Vegard Kleven.

Bench

Bench av Tatiana Trouvé. Foto: Vegard Kleven.

Tatiana Trouvé er årets skulptør

Det er en glede å kunne annonsere den fransk-italienske kunstneren Tatiana Trouvé (f. 1968 i Cosenza, Italia) som årets skulptør på Kistefos. Til sesongåpningen har Trouvé laget to stedsspesifikke verk, som vil vises i det historiske Tresliperiet.

Les mer

02 Springbrett24 winner post

Mottakeren av Springbrett OPEN CALL 2024 er Noor Bhangu

«Has My Place Forgotten Me?» er en samlingsbasert gruppeutstilling som utforsker temaet migrasjon. Med utgangspunkt i verk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse bringer utstillingen sammen kunstnere som arbeider innenfor ulike lokaliteter, historier og medier. «Has My Place Forgotten Me?» åpner i Nybrukets 2. etasje fredag 14. juni.

Les mer

Pierre Huyghe Variants

Variants av Pierre Huyghe er midlertidig stengt

Vi gjør oppmerksomme på at Variants nå er stengt. Tentativ åpning av verket er 13. juni, men dette vil avhenge av vannstanden i elva. Dersom du besøker Kistefos spesifikt for å oppleve Variants, kan det være lurt å vente til juli.

Les mer om verket

Kistefos EA Petroc Sesti Energy Matter Space Time 0009

Energy-Matter-Space-Time av Petroc Sesti. Foto: Einar Aslaksen.

IMG 8863

Foto: Ida Golberg

Kistefos - en kulturdestinasjon med en twist

Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Bli kjent med Kistefos

New York Times:

What makes it a must-see cultural destination is The Twist, a new 15.000-square-foot structure spanning a river in the middle of the sculpture park

Copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 4 of 17 7898

The Twist. Foto: Laurian Ghinitoiu.

The Twist

The Twist er designet av de verdenskjente arkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group og vil huse skiftende kunstutstillinger av internasjonalt kaliber. The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv, og skrur seg over Randselva i et 60 meter langt spenn. Bygget har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og blant annet blitt kåret til årets museum internasjonalt 2019 av Designboom og vunnet Leading Culture Destinations Award, også kalt "Museenes Oscar", for årets arkitektur.

Les mer

Kistefos EA Marc Quinn All of Nature Flows Through Us 0003

All of Nature Flows Through Us av Marc Quinn. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Jeppe Hein Path of Silence 0072

Veien til Stillhet av Jeppe Hein er en favoritt hos mange - også hos barna, som bader i den om sommeren. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Elmgreen Dragset Point of View Part 1 0006 16

Point of View - Part 1 av Elmgreen & Dragset. Foto: Einar Aslaksen.

Skulpturparken

Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag mer enn 50 skulpturer av markante samtidskunstnere som blant annet Yayoi Kusama, Fernando Botero, Claes Oldenburg, Olafur Eliasson, Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg, og Elmgreen & Dragset. Mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien på Kistefos. Skulpturparken er tilgjengelig hele året.

Les mer

Kistefos EA Fabrizio Plessi Movimenti della Memoria 0045

Fra installasjonen Movimenti della Memoria av Fabrizio Plessi. Foto: Einar Aslaksen.

2023 06 06 Kistefos sommer Hans Haug DSC07779

Foto: Hans Haug, Visit Øst-Norge

Industrihistorien

Kistefos slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1996 av den norske forretningsmannen og kunstsamleren Christen Sveaas. Christen er barnebarn av Anders Sveaas som i sin tid grunnla A/S Kistefos Træsliberi, et selskap som produserte tremasse på Kistefos fra 1889 til midten av 1950-tallet. Maskinene og bygningene er bevart og skaper i dag en Levende Fabrikk for de besøkende på Kistefos.

Ta et dypdykk

IMG 2480
IMG 2490

Hvem, hva og hvordan? Det får du svaret på her.

Kulturpunkt

Hvem, hva og hvordan? Nå kan du enkelt finne informasjon om alle skulpturene og bygningene på Kistefos ved hjelp av QR-koder.

Slik fungerer det

Katy Vandekerckhove:

Kistefos was really a jewel on earth with high level art in fantastic surroundings