Ny besøksrekord

Kistefos-Museet opplever en fantastisk publikumstilstrømning etter sesongåpningen 22. mai d.å.

Forrige rekordår var i 2012 da vi hadde utstilling av den verdenskjente kinesiske kunstneren Ai Weiwei. Fortsetter den gode publikumstilstrømningen inneværende år så tyder alt på at vi kan få et nytt rekordår. Kistefos-Museet ligger nå ca. 10 % foran 2012 på de syv første ukene, og dette vil dermed gi over 50 % økning fra 2015 dersom de gode besøkstallene så langt opprettholdes ut sesongen.

På Kistefos-Museet kan du i 2016 oppleve utstillingen Reflection. Ved å skape et rom for både aktiv lek og refleksjon, ønsker kunstneren Jeppe Hein å skjerpe vår bevissthet om oss selv og våre omgivelser. I skulpturparken har vi et nytt stort permanent kunstverk, Veien til Stillhet (Path of Silence), som Jeppe Hein har skapt spesielt til Kistefos-Museet. Kristin Günther's installasjon Hesten, som for første gang kom til museet i 2006, har blitt reprodusert og blitt innlemmet permanent i tresliperiet. Også industrimuseet, med maskiner fra en forgangen tid, har blitt enda mer «levende» enn noen gang.

Årets sesong varer til 9. oktober, og vi ønsker alle besøkende hjertelig velkommen.