Ny fantastisk stedsspesifikk skulptur på Kistefos-Museet

Den unike skulpturen Castor og Pollux laget av kunstneren Sir Tony Cragg er blitt innlemmet i Kistefos-Museets skulpturpark. Skulpturen er den fjerde skulpturen av Tony Cragg i museets skulpturpark, men den første som er stedsspesifikk og skapt spesielt for Kistefos-Museet. 

Sir Tony Cragg er en av Storbritannias mest betydningsfulle nålevende kunstnere. Tony Cragg ble slått til ridder i fjor, og fikk tittelen Sir Anthony Cragg. Cragg har vært direktør ved Kunstakademiet i Düsseldorf, som er en av de mest innflytelsesrike kunstskolene i Europa. I 2007 vant han Praemium Imperiale, den japanske keiserens kunstpris, for sin kunst. Prisen tildeles for fremragende bidrag til kunstens utvikling, forfremmelse og fremgang. Tony Cragg er en internasjonalt anerkjent kunstner, og har hatt store museumsutstillinger verden over. 

Craggs kunst kjennetegnes ved et originalt og fornyet abstrakt formspråk gjennom særlig å fokusere på former som komprimeres eller utvides.

Med Castor & Pollux, tar Cragg et nytt og radikalt steg i utviklingen av verksserien Rational Beings. Rå muskelkraft og dyrisk energi er bare noe av det man opplever i møtet med dette monumentale verket. Verksserien Rational Beings har frem til nå vært konsentrert om kunstnerens interesse for menneskesinnet. Imidlertid ser man her tydelig Craggs økende interesse for fysiologi og særlig menneskets fysikk. Skulpturen har en iboende potens og styrke med klare anatomiske referanser.

For mer informasjon om skulpturen: http://www.kistefos.museum.no/index.php?groupid=279

Skulpturen er en gave til Kistefos-Museet fra Christen Sveaas.

 

 

 

Bilde: Kunstneren Tony Cragg med skulpturen Castor & Pollux i Kistefos-Museets skulpturpark

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer om informasjonskapsler og personvern her.

© 2019 - Kistefosmuseet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY