Første milepæl i byggeprosessen ved Kistefos-Museet er nådd

Fredag 23. mars 2018 var det mulig få gå tørrskodd over Randselva, da støttekonstruksjonen for det nye museumsbygget hadde feste både på sør- og nordsiden av elva.

Den midlertidige plattformen gjør det mulig å stå med et ben i hvert av fylkene Oppland og Buskerud, og kommunene Ringerike og Jevnaker. Grensen går omtrentlig midt i Randselva.  Plattformen er nesten like stor som 2 håndballbaner, ca. 1400 m2, og består av ca. 250 tonn stål plassert på 42 midlertidige peler.

Hensikten med de provisoriske konstruksjonene er å understøtte den permanente bygningen inntil denne er selvbærende, samt å etablere en sikker byggeplass i montasjefasen. Byggingen av den midlertidige plattformen var nøye planlagt, og er gjennomført uten uhell av noe slag.

- Kistefos er meget tilfreds med byggeprosjektets fremdrift til tross for utfordrende klimatiske forhold denne vinteren. Dette er et historisk øyeblikk og en viktig milepæl at vi nå kan gå tørrskodd over Randselven, sier Egil Eide, Adm. Dir.

- Kistefos projektet er virkelig spektakulært i både sin utforming og ikke minst av at det bygges over en brusende elv, hvilket også gjør det spennende og til tider utfordrende. Projektet er omkranset av den vakreste kunst i fantastisk natur. Vi er meget tilfredse med projektets fremdrift og er godt hjulpet på vei av lokale entreprenører, som med sin lokalkunnskap har bidratt med å løse udfordringene som vi er støtt på i forhold til vinteren”, sier en tilfreds byggeleder Benny Bedsted Jeppesen fra Bladt.

Bilde: Direktør Egil Eide er svært fornøyd med å ha nådd denne viktige milepælen