Kistefos-Museet mottar 3, 6 millioner kr i tilskudd fra Riksantikvaren

Riksantikvaren har i flere år gitt tilskudd til forvaltning, drift og vedlikehold av det gamle tresliperiet, og i 2018 er tilskuddet på ca. 1,5 mill. kr. I tillegg gir Riksantikvaren et prosjekttilskudd på ca. 2,1 mill.kr til oppgradering og istandsettelse av industrihistoriske maskiner og inventar m.m.

Fra Kistefos-Museet kom med i bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner, har Riksantikvaren bidratt med 40 millioner kr til restaurering og vedlikehold av bygningsmassen.

Kistefos Træsliberi fremstår i dag som en «Levende fabrikk» og er det eneste intakte tresliperiet i sitt slag i Skandinavia. Sammen med Skandinavias største utendørs skulpturpark for samtidskunst, de årlige kunstutstillingene og den flotte rammen av natur, gir dette besøkende en unik og spesiell opplevelse de ikke finner andre steder i Norge.

Kistefos-Museet er svært takknemlige for Riksantikvarens generøse bidrag gjennom flere år!