Kistefos-Museet på KulturPunkt

Kistefos-Museet er nå en del av appen KulturPunkt. Appen vil gi publikum en ny dimensjon til besøket ved museet, og nesten fungere som en «personlig guide» i skulpturparken og blant de historiske bygningene.

KulturPunkt er et samarbeidsprosjekt, hvor flere kulturinstitusjoner deltar for å skape digital formidling tilgjengelig. Flere store museer og kulturaktører i Norge og Sverige, som Norsk Folkemuseum, Maihaugen, Ekebergparken, Anno museum, Vasamuseet og Nordiska museet, er en del av KulturPunkt appen.

Appen kan lastes ned til både Iphone og Androidtelefoner. Det er også mulighet til å utforske kulturpunktene i nettversjonen av KulturPunkt: https://kulturpunkt.org/owner/86

For Kistefos-Muset, inneholder appen foreløpig kulturpunkter med bilder og informasjon om alle de historiske bygningene og om skulpturene i skulpturparken. Appen vil imidlertid utvikles over tid, og flere kulturpunkter vil legges til. Til sesongåpning 27. mai 2018, vil det være en seksjon med «praktisk informasjon», som vil inneholde punkter med hvor bl.a. kafé, butikk og toaletter befinner seg. Appen vil over tid også utvides med flere bilder og også korte filmsnutter.

Punktene om historiske bygninger er allerede lagt ut på norsk og engelsk, mens skulpturparken foreløpig kun finnes på norsk. Punktene for skulpturparken vil finnes på engelsk innen sesongåpningen i 2018.  Hver enkelt besøkende vil automatisk få opp språk i appen utfra mobilens innstillinger. Det er også mulig å velge ønsket språk i selve appen.

Appen gjør at Kistefos-Museet kan utforskes før, under og etter et besøk hos oss!