Kistefos-Museets kunstnergaveauksjon i går kveld, 22. august, resulterte i fabelaktige kr. 20,5 mill

Museumsdirektør Egil Eide sier seg strålende fornøyd med kunstnergaveauksjonen og er dypt takknemlig overfor alle kunstnerne og gallerister som har gitt gaver.

En rekke kunstnere og gallerier i verdensklasse donerte et 30-talls verker til auksjonen. Kunstnere som var representert med kunstverk under auksjonen inkluderte verdenskjente navn som Anish Kapoor, Martin Kippenberger, Tony Cragg, Marina Abramovic, George Condo, Lari Pittman, Elmgreen & Dragset, Jeppe Hein, Ilya Kabakov og Wilhelm Sasnal.

Alle kunstverk ble solgt, og de tre mest suksessfulle verkene var:

1) Marc Quinn, kr. 2.6 mill

2) Anish Kapoor, kr. 2.0 mill

3) George Condo, kr. 1.9 mill.

Den innsamlede summen skal delfinansiere Kistefos-Museets nye museumsbygg, «Twisted», som er tegnet av arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group i Danmark.

Auksjonarius for kvelden, Francis Outred, som er direktør i verdens største auksjonshus, Christie’s, sier i en kommentar at «det har vært en stor glede og en ære for Christie’s å samarbeide med Kistefos-Museet om veldedighetsauksjonen Twisted. De formidable resultatene fra kveldens salg er en honnør til verkenes kvalitet, til givernes og kjøpernes generøsitet og til Kistefos-Museets betydning for samtidskunsten i Norge».

Kistefos-Museet takker hjerteligst alle kunstnere og gallerister for de fantastiske gavene og takker også alle budgivere og kjøpere.

Illustrasjon: BIG - Bjarke Ingels Group