Spennende lederstilling i en av Skandinavias mest unike kulturdestinasjoner - Kistefosmuseet

Spennende lederstilling i en av Skandinavias mest unike kulturdestinasjoner

Stilling som økonomi- og administrasjonssjef i "Kistefos-Museet"

Stillingen som økonomi- og administrasjonssjef i "Kistefos-Museet" er nyopprettet og skal lede stiftelsens administrasjon og økonomifunksjon. Vedkommende vil rapportere til stiftelsens direktør. Arbeidssted er Jevnaker.

Arbeidsgiver
Kistefos - Industri Kunst Skulptur
Økonomi- og administrasjonssjef
Jevnaker
Frist
Snarest
Fast

• En arbeidsplass med internasjonale ambisjoner og i stadig videreutvikling
  • Den unike kunstbroen The Twist, som høster internasjonal oppmerksomhet
  • Rapportere til direktør, lederansvar for 4, og kontor i naturskjønne omgivelser
  • Ny stilling med stort rom for selvstendighet, nytenking og påvirkning av drift og lønnsomhet

Arbeidsoppgaver og ansvar

• Ansvar for stiftelsens økonomi, likviditet, regnskap fra A-Å samt all rapportering
  • Generell administrasjon, digitalisering og HR-administrasjon
  • Ivareta selskapets kontakt med offentlige myndigheter og andre eksterne interessenter
  • Forhandlinger, inngåelse av og oppfølging av avtaler og forsikringer
  • Søknads- og tilskuddsforvaltning
  • Styresekretær

Vi ser etter en person med følgende profil

• Mestre økonomi og administrasjon fra A-Å til fingerspissene
  • Ledererfaring samt stor kommersiell forståelse og teft
  • Gode samarbeidsevner. Kunne skape gode relasjoner til samarbeidspartnere
  • Stor arbeidskapasitet og høy fleksibilitet mht. oppgaver og nødvendige omprioriteringer
  • Like stort spenn i oppgaver, fra overordnede spørsmål til utførelse av operative gjøremål
  • Interesse for og glad i kunst

Vi tror du har følgende bakgrunn

• Utdanning innen økonomi, med evt. tillegg av administrasjon, HR eller ledelse
  • Avtalerettslig kompetanse, som også må kunne benyttes på engelsk
  • Erfaring fra digitalisering av forretningsdrift
  • Beherske engelsk flytende i tale og skrift. Inneha førerkort for bil

Om arbeidsgiveren

Kistefos-Museet omfatter industrimuseet (den gamle virksomheten i AS Kistefos Træsliberi), en av Europas største skulpturparker for samtidskunst og i tillegg kunstutstillinger i nytt museum (åpner sommeren 2019) og i det gamle Nybruket fra 1896. Stiftelsen Kistefos-Museet ble opprettet av Christen Sveaas i 1996. Han er sønnesønn av konsul Anders Sveaas, grunnleggeren av AS Kistefos Træsliberi. Kistefos-Museets hovedoppgave er å ivareta og utvikle det som i dag er et teknisk-industrielt kulturminne av nasjonal betydning. I 2019 åpner den nye spektakulære kunstbroen over Randselven (the Twist). Christen Sveaas har siden år 2000 tilført det naturskjønne området 40 samtidsskulpturer og hvert år kommer en til to nye til parken.

Spørsmål om stillingen

Bjørn Smulders