Kusama er årets skulptør under sesongåpningen

Kusama er årets skulptør under sesongåpningen

Yayoi Kusama er en éner i kunstverdenen, og vi er utrolig stolte av å kunne presentere et gedigent verk av henne på sesongåpningen i år, sier direktør Egil Eide.

Et stedsspesifikt verk

Arbeidet med å realisere et stedsspesifikt kunstverk av Kusama ble påbegynt allerede i 2012, og verket som blir avduket den 26.mai er et resultat av gjentatte besøk til Kistefos.

Skulpturen bærer navnet ”Shine of Life” og henspiller på naturen, vannet og industrien på Kistefos, forklarer Eide.

Stort og vått

Detaljer rundt verket kan vi dessverre ikke røpe før avdukingen, men vi kan love at det både blir stort og vått!

Yayoi Kusama – en kort introduksjon

 

Yayoi Kusama er født 1929 i Matsumoto, Japan, og er en av det 20- århundrets mest betydningsfulle kunstnere. Kusama begynte å studere japansk Nihongamaleri i 1948 i Kyoto, men interesserte seg tidlig for vestlig avantgarde.

I 1957 flyttet Kusama til New York, der hun begynte å produsere malerier inspirert av abstrakt ekspresjonistisk stil. Gjennom hele sin karriere har Kusama spilt på det å være en outsider; asiat i vesten, kvinne i et mannsdominert miljø, og offer for egne nevroser og besettelser.

De fleste arbeidene hennes viser en sterk interesse for psykedeliske farger, mønster og repetisjoner. Det er denne stilen som har gjort henne verdenskjent.

De seneste årene har Kusamas kunst skapt publikumsrekorder i USA, Europa, Asia, Latin-Amerika og senest i Skandinavia på Louisana Museum of Art i København, Moderna Museet i Stockholm og på Henie Onstad på Høvikodden.

For Kusama handler kunsten om å utslette grensene mellom seg selv og omverden, kroppen og kunsten. Verkene beveger seg mellom minimalisme, surrealisme og popkunst.

Utvidet sesong

Årets sesong er utvidet, som følge av oppføringen av museumsbygget The Twist fra og med 26. mai til og med 17. november.

Velkommen skal dere være!

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer om informasjonskapsler og personvern her.

© 2019 - Kistefosmuseet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY