En hel dag med opplevelser

Kistefos-Museet er et glimrende utgangspunkt for en dagsutflukt med venner, kolleger eller hele familien. Vi tilbyr aktiviteter og opplevelser som engasjerer og begeistrer på tvers av aldersgrupper og interessefelt.

Industrihistorie
A/S Kistefos Træsliberi ble etablert i 1889 av konsul Anders Sveaas. I dag er Kistefos Træsliberis opprinnelige produksjonsbygning et industrimuseum uten like i Skandinavia. Her fortelles historien om arbeidet som foregikk på tresliperiet, men våre besøkende får også innblikk i arbeidsforholdene og hvordan det sosiale livet på området artet seg. Vi ønsker å gi publikum en følelse av å trå tilbake i tid.

Kunstutstillinger
I 1896 ble Kistefos Træsliberi utvidet med nok en sliperibygning som fikk navnet ”Nybruket”. I dag er fabrikkinventaret flyttet ut. Det rustikke preget er bevart men Nybruket fremstår i dag som en moderne kunsthall. Kunsthallen, som brer seg over to etasjer, byr på dynamiske og spennende kunstopplevelser. Hvert år presenterer vi nye utstillinger. Noen er viet spesifikke kunstnere andre tar utgangspunkt i temaer, perioder eller kunsthistoriske retninger.

Skulpturer
Kistefos-Museets samling av skulpturer oppleves i tett samspill med områdets vakre og fredfylte natur. I vår unike skulpturpark er noen av våre mest kjente internasjonale og norske kunstnere representert. Skulpturene dukker opp som overraskelsesmomenter mellom bjørkene, i en skråning, bak et av områdets teglsteinsbygg eller i elven. Utvalget av skulpturer er variert og byr på ulike opplevelser. Den stadig voksende skulpturparken består i dag av 37 samtidsskulpturer.

Vi legger stor vekt på formidling, og tilbyr gjerne skreddersydde omvisninger tilpasset vårt publikum.

Kafé og museumsbutikk
Om man ønsker å ta en pause fra de mange kunst- og kulturopplevelsene, står museets store uteområde til fri utfoldelse for alle våre besøkende.

Vår inspirerende og spennende museumsbutikk har et variert utvalg av lokalt design og håndverk, utstillingskataloger og gaveartikler til hyggelige priser. Inngangsbilletter kan kjøpes her eller i Kunsthallens 1. etg..

Vår populære Kafé Consulen er en idyllisk oase på museumsområdet. Her kan du la deg friste av vår kafémeny. Vi tar også i mot bestillinger fra grupper, og tilbyr en rikholdig og variert meny. I tillegg byr vi på kaffe, mineralvann eller et glass vin - alt kan inntas i konsulens lune stuer eller på kafeens solrike uteområde.

 

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer om informasjonskapsler og personvern her.

© 2019 - Kistefosmuseet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY