Personvernerklæring

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Kistefos-Museet samler inn og bruker personopplysninger.

Kistefos-Museet er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Informasjonskapsler på Kistefos-Museets nettsider

Nedenfor finner du informasjon om Kistefos-Museets bruk av informasjonskapsler (cookies). Dette er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Dette gjøres for å bedre din brukeropplevelse.

Ingen av disse informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person.

Ved å hente informasjon på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre redusert brukeropplevelse. Slik administrerer du informasjonskapsler i nettleseren din (nettvett.no) 

Vi benytter følgende informasjonskapsler på www.kistefos.museum.no: Analyseverktøyet Google Analytics plasserer 5 informasjonskapsler på din maskin (__utma, __utmb, __utmc __utmt og __utmz). Disse brukes til å samle inn statistikk om trafikken på www.kistefos.museum.no (se avsnittet om Google Analytics om hva slags data vi samler inn, og hvordan vi bruker dem)

Google Analytics

Kistefos-Museet bruker Google Analytics for å analysere besøksdata, som f.eks. hvilke deler av nettstedet vårt som er mest besøkt, hvor lang tid som benyttes på våre sider, hvor brukerne klikker seg inn fra og på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere, i tråd med EUs personvernlovgivning (GDPR). Google LLC er databehandler for denne informasjonen.

Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Nyhetsbrev

Kistefos-Museet sender ut nyhetsbrev på e-post til de som ønsker. Nyhetsbrevet inneholder nyheter og informasjon fra Kistefos-Museet. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev på e-post, må du registrere en e-postadresse. E-postadressen vil bare bli brukt til å sende ut nyhetsbrev.

E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan når som helst melde deg av ved å trykke på lenken for dette i nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss.

Kistefos-Museet bruker en databehandler, Mailmojo, til å administrere og sende ut nyhetsbrevet, og det er Mailmojo som drifter databasen der e-postadressene lagres. Det foreligger en databehandleravtale mellom Kistefos-Museet og Mailmojo for å sikre at ditt personvern blir ivaretatt.

Mailmojos servere står i Oslo, men de har underleverandører som holder til utenfor landets grenser, som har tilgang på personopplysninger. Bruken av underleverandørene skjer i henhold til EUs Privacy Shield Framework, EUs standardavtaler for overføring til tredjeland.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av e-postadressen din i tilknytning til nyhetsbrevet vårt er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), altså samtykke.

Dine rettigheter

I henhold til norsk lov kan du når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og få disse rettet eller slettet dersom du ønsker det, ved å sende en e-post til post@kistefos.museum.no.

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer om informasjonskapsler og personvern her.

© 2018 - Kistefosmuseet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY